Jan Pieter Foppen

Jan Pieter Foppen

De KunstSalon is een galerie in Utrecht en is dé plek voor kunstuitleen in Utrecht. Doordat het een particuliere instelling is kan De KunstSalon een uniek uitleensysteem aanbieden. Het bedrag van het gekozen kunstwerk wordt in dertig termijn opgesplitst. Het werk kan binnen een jaar nog worden geruild voor iets anders. De spaarpot wordt steeds verder opgebouwd en kan worden ingezet bij een aankoop. Het is ook mogelijk direct tot een aankoop over te gaan. U kunt als particulier of bedrijf bij de galerie terecht voor deskundig kunstadvies op maat. 

De KunstSalon richt zich op figuratief werk van hedendaagse beeldende kunstenaars. Er is altijd een wisselend en divers aanbod van zowel gevestigde kunstenaars als nieuw talent. De met zorg samengestelde collectie van De KunstSalon bestaat uit onder meer schilderijen, bronzen beelden, grafiek, tekeningen en fotografie.

Jan Pieter Foppen

De KunstSalon vertegenwoordigd ook de schilder Jan Pieter Foppen. Zijn impressionistische schilderijen tonen het dagelijks leven. Parken, pleinen, terrassen en cafes zijn slechts een greep uit de onderwerpen, die u in Jan Pieter Foppen zijn werk terug ziet. Plekken in Zeist, Utrecht maar ook Parijs zijn duidelijk herkenbaar. Met name licht en het moment spelen een belangrijke rol in zijn schilderijen. “Het is een uitdaging om die momenten te raken in verf. Als het je lukt zo’n moment vast te leggen, vier je een klein feestje met jezelf en ben je even intens gelukkig.” Jan Pieter Foppen trekt er vaak op uit met zijn camera en de foto’s zijn het vertrekpunt voor zijn schilderijen. Invloeden van kunstenaars als Isaac Israels, Claude Monet en Gustave Caillebotte zijn duidelijk zichtbaar in het werk van Jan Pieter Foppen.

Jan Pieter Foppen Kunstuitleen Utrecht