Voor- en nadelen WordPress

Voor- en nadelen WordPress

Een té gek CMS!

Ben je op zoek naar een nieuwe en professionele WordPress website? WordPress is één van de meest gebruikte CMS systemen ter wereld. Met WordPress kun je eenvoudig een website beheren en met behulp van diverse plug-ins kun je de functionaliteit van jouw website vergroten.

 

De voordelen

WordPress is gratis in gebruik en zeer toegankelijk. Het maakt gebruik van open source en daarom zijn er wereldwijd vele themes (templates) beschikbaar. Deze templates zijn direct te gebruiken en kunnen naar eigen smaak worden ingericht. Een WordPress website is SEO vriendelijk. Dit betekent dat je goed vindbaar bent in de zoekmachines. Er bestaan tevens plugins om de vindbaarheid nog verder te verbeteren: Yoast.

 

De nadelen

Wanneer je een WordPress website maakt, let dan goed op de beveiliging. Aangezien WordPress gebruik maakt van open source code kennen kwaadwillenden jouw code. Deze is namelijk voor iedereen met een internet connectie te downloaden. Één foutje in de code en de hackers weten hoe ze naar binnen kunnen. Helaas zijn er ook daadwerkelijk mensen die hier misbruik van maken. Een specialist kan jou helpen een WordPress website optimaal te beveiligen. Ook hier zijn weer plugins voor te vinden zoals WordFence.

 

Samengevat

Aan een CMS systeem als WordPress zitten voor- en nadelen. Wanneer je je WordPress installatie, plugins en thema’s up-to-date houdt ben je vaak veilig. Je zult er dan veel plezier en gemak aan ondervinden. Wanneer je het niet geupdate houdt is de kans zo’n 100% dat je ter zijner tijd een keer gehackt wordt. Houd hier dus rekening mee. Heb je hulp nodig bij je installatie of site? Deze WordPress professionals kunnen je helpen!