Afvloeiingsregeling

Afvloeiingsregeling

In economische magere jaren snijden veel bedrijven in de kosten en dit brengt met zich mee dat  bedrijven werknemers ontslaan omdat dit nu eenmaal een manier is om de kosten te drukken. Als u ontslagent of word is het belangrijk om uzelf tijdens dit proces goed te laten adviseren. Als u in een vroeg stadium al de juiste zaken regelt kan u dit later veel hoofdpijn schelen. Het is dan ook verstandig de afvloeiingsregeling fiscaal te toetsen voordat u definitief een handtekening zet.

Afvloeiingsregeling

Een afvloeiingsregeling is het geheel van regels op het moment dat u werknemer een organisatie verlaat .Dit kan een ontslag beteken maar ook een ontbinding van het contract in samenspraak met de werkgever. Het voor de werknemer belangrijkste punt uit deze regeling is de vergoeding. . De hoogte van vergoeding varieert sterk van zaak tot zaak. Om te zorgen dat u een maximale vergoeding krijgt raden wij aan een jurist in de arm te nemen om u bij te staan.

 Als u een vergoeding krijgt kan u dit op verschillende fiscale manier afhandelen.                                    

  • Direct betalen aan de Belasting
  • Het oprichten van een Stamrecht BV
  • Door middel van Banksparen
  • Overige spaarvormen

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden en welke arbeidsjurist u het beste kan bijstaan kan u altijd offertes opvragen bij meerdere arbeidsrecht advocaten. U omschrijft dan uw specifieke zaak en een arbeid jurist kan dan vrijblijvend een inschatting geven van uw kansen en de bijkomende kosten.  Bedenk dat de keuze altijd afhankelijk is van uw persoonlijke wensen en voorkeuren en dat het altijd maatwerk is en blijft.